Home | Over Top! | Abonnementen | Diensten | Ondernemer | Particulieren

Ook als particulier bent u bij TOP! aan het juiste adres

Niet alleen ondernemers, maar ook particulieren worden met allerlei fiscale en financiële verplichtingen geconfronteerd. Wij nemen u bij de hand en wijzen u de weg door het doolhof van wetten en regels.

Uw belastingaangifte 

Wij helpen u graag met uw particuliere belastingaangifte. U kunt onder andere bij ons terecht voor het opstellen van de aangifte Inkomstenbelasting, Erfbelasting en Schenkbelasting. Uiteraard spreken wij van te voren één vaste prijs af, zodat u altijd weet waar u aan toe bent.

Inkomstenbelasting

Wij dragen zorg voor uw aangifte Inkomstenbelasting tegen een vaste prijs vanaf € 50 inclusief omzetbelasting. U levert de benodigde gegevens volgens onze checklist aan, waarna wij zorgdragen voor een spoedige afhandeling. Wilt u uw aangifte liever thuis laten invullen? Uiteraard is dat ook mogelijk. Wij komen bij u thuis en vullen de aangifte voor u in. 

Heeft u recht op een belastingteruggave omdat u bijvoorbeeld een eigen woning heeft aangekocht? Of is er een andere reden waarom u recht heeft op een teruggave? Wij kunnen voor u een voorlopige teruggave aanvragen.

Is uw (voorlopige) aanslag niet correct opgelegd of heeft u een geschil met de Belastingdienst? Wij lossen dit graag voor u op en staan u bij vanaf de bezwaarprocedure.

Erfbelasting

Indien u een erfenis heeft ontvangen, bent u veelal verplicht een aangifte Erfbelasting (vroeger: aangifte Recht van Successie) in te dienen. Wij  beschikken over de juiste kennis om deze aangifte voor u en eventuele andere erfgenamen verzorgen.

Schenkbelasting

Ontvangt u een schenking boven het vrijgestelde bedrag? U dient dan aangifte Schenkbelasting (vroeger Recht van Schenking), te doen. Wij kunnen uw aangifte schenkbelasting verzorgen.

Advies op maat   

Bij Top! kunt u voor alles wat met fiscaliteit te maken heeft terecht. Wij beschikken over de juiste kennis en ervaring om deze verantwoordelijke advieswerkzaamheden voor u uit te voeren. Wij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op fiscaal gebied, kennen alle aspecten en weten invulling aan uw behoeften te geven.

Financiële planning

Als particulier loopt u de nodige financiële risico’s. Denkt u bijvoorbeeld aan de financiële gevolgen als u arbeidsongeschikt raakt. Of aan de financiële sitatie van uw nabestaanden als u komt te overlijden. De overheid trekt zich steeds verder terug uit de sociale voorzieningen en van u wordt verwacht dat u meer zaken zelf gaat regelen. Maar wat moet u regelen als u niet weet waar u aan toe bent? Een goed persoonlijk financieel plan geeft antwoord op deze en andere belangrijke vraagstukken.

Uw huidige inkomen, uw uitgaven, uw toekomstig pensioen, uw hypotheek en andere onderdelen van uw financiële huishouding hangen onderling samen. Het is dan ook aan te bevelen om uw financiële wensen altijd in het licht van uw totale situatie te bezien. Dat kan u een hoop geld besparen. Veel mensen hebben een schoenendoos vol met verzekerings-, pensioen- en bankpapieren. Helaas is het totaaloverzicht vaak kwijt. Heeft u alles wel afgedekt en goed geregeld? Heeft u geen dubbele, en dus overbodige dekkingen?

Binnen een financieel plan krijgt u antwoord op bijvoorbeeld de volgende vragen:

  • Kan ik na mijn pensioen mijn huidige levensstandaard handhaven?
  • Wat zijn de financiële gevolgen als ik eerder stop met werken?
  • Welke financiële gevolgen heeft arbeidsongeschiktheid voor mij en mijn gezin?
  • Betaal ik niet teveel belasting?
  • Blijven mijn nabestaanden goed verzorgd achter?

Wilt u meer weten over financiële planning, neem dan contact met ons op voor een afspraak.

Estate planning 

U wilt uw vermogen fiscaal zo voordelig mogelijk overdragen aan de volgende generatie. U heet immers uw hele leven al de nodige belasting betaald. Wij beschikken over specialistische kennis om u te kunnen adviseren over dit belangrijke onderwerp. Wij werken op dit vakgebied nauw samen met verschillende notariskantoren om u optimaal en zo volledig mogelijk van dienst te kunnen zijn. 

Bij estate planning wordt gekeken of uw testament en huwelijkse voorwaarden goed op elkaar zijn afgestemd. Vervolgens kan er eventueel een schenkingsplan worden opgesteld. 

TOP! Accountancy & Advies informeert u graag over de mogelijkheden en helpt u met het opstellen van een contract op maat. Zo weet u zeker dat alles goed geregeld is en uw nabestaanden niet teveel belasting betalen! Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen middels het contactformulier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uw toeslagen

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van toeslagen? Ook hiervoor kunt u bij ons terecht. 

Huurtoeslag

Heeft u een huurwoning? Dan heeft u mogelijk recht op een tegemoetkoming in de huurlasten: de Huurtoeslag. Wij kunnen voor u bekijken of u recht heeft op deze toeslag en de aanvraag voor u indienen.

Zorgtoeslag

Betaald u maandelijks premie voor uw Nederlandse zorgverzekering? Dan heeft u mogelijk recht op een tegemoetkoming voor de premie die u betaalt: de Zorgtoeslag. Wij kunnen voor u bekijken of u recht heeft op deze toeslag en de aanvraag voor u indienen.

Kinderopvangtoeslag

Heeft u kinderen waarvoor u opvang regelt? Dan heeft u mogelijk recht op een tegemoetkoming in de kosten voor de opvang. Ook deze toeslag kunnen wij voor u aanvragen.

Kindgebonden budget 

Heeft u kinderen? Dan heeft u mogelijk recht op een tegemoetkoming in de kosten die u maakt voor uw kinderen: het Kindgebonden Budget. Wij kunnen voor u bekijken of u recht heeft op deze toeslag en de aanvraag indienen.